John van den Brom en assistent Dennis Haar
NOS VoetbalAangepast

Van den Brom: propaganda voor Nederlands voetbal

De selectie van AZ kwam met een brede glimlach uit de kleedkamer. Ook trainer John van den Brom kon zijn vreugde na de 3-2 zege op FC Zenit maar moeilijk onderdrukken. "Hier mogen de staf en de spelers enorm trots op zijn", sprak de coach van AZ enthousiast.

Drie goals tegen de koploper van de groep, die nog geen averij had opgelopen. En toch was het tot het laatste fluitsignaal spannend. Want de reeds voor de volgende ronde geplaatste Russen gaven zich niet zo makkelijk gewonnen.

Van den Brom: propaganda voor Nederlands voetbal

Hectisch

"Ik heb geen moment gedacht dat zij het wel geloofden", zei Van den Brom. "Ze kwamen hier niet om te verliezen. Het was heel hectisch. En wij mogen er als AZ trots op zijn dat we zo'n wedstrijd over de streep trekken."

De overwintering van AZ mag - gezien de matige start - een klein wonder genoemd worden. "We zaten in een kansloze situatie en nu is er overtuigende overwintering. Dit is goed voor het Nederlands voetbal. Het was propaganda."

Haps: FC Zenit is van Champions League-niveau

Champions League-niveau

Linksback Ridgeciano Haps nam op slag van rust de 2-0 voor zijn rekening. "We hadden vorige week afgesproken er vol op te klappen. Zenit dacht: wat overkomt ons hier. Maar ze bleven maar terugkomen", aldus Haps.

"De ontlading was heel groot na negentig minuten en ik was blij dat het over was. Zenit is een ploeg van Champions League-niveau."

Rienstra: veel ontlading, hier zat alles in

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl