Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: waren onszelf niet

Om verder te komen in de Europa League stond Feyenoord donderdagavond in de eigen Kuip voor een lastige opgave. Fenerbahçe moest met minimaal twee doelpunten verschil worden verslagen, maar uiteindelijk verloren de Rotterdammers met 1-0.

Het betekende het einde aan het Europese avontuur van Feyenoord, volgens trainer Giovanni van Bronckhorst een logisch gevolg van een mindere dag bij zijn ploeg.

"Wanneer je in Europa tegen een sterk team als Fenerbahçe speelt en ook nog eens met twee doelpunten verschil moet winnen, weet je dat je top moet zijn om resultaat te halen", liet Van Bronckhorst weten na de wedstrijd. "Maar zowel als individu, als linie en als team was het vandaag niet goed genoeg. We waren onszelf niet."

Slecht begin

Van Bronckhorst vond dat Feyenoord vooral in het begin van de wedstrijd niet thuis gaf.

"We begonnen niet goed. We waren nerveus en maakten fouten, eigenlijk net als tijdens de wedstrijd in Istanbul. Door verkeerde keuzes hielpen we Fenerbahçe in de wedstrijd. Daarna hadden we een doelpunt nodig om in de wedstrijd te groeien en nieuwe energie te krijgen, maar dat gebeurde niet."

El Ahmadi: zijn niet goed begonnen

Ook volgens middenvelder Karim El Ahmadi zat er veel meer in. "Als het lang 0-0 was gebleven had je misschien nog wel een kans gehad, maar we zijn niet goed begonnen", oordeelde hij.

"Zij kregen wat mogelijkheden door onze fouten en daardoor begin je niet goed aan de wedstrijd. We zijn wat angstig begonnen en daarmee speelden we Fenerbahçe in de kaart. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt, het kwam niet omdat zij zo goed waren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl