Lijst van de meest gezochte criminelen in de EU
NOS NieuwsAangepast

Adventskalender Europol levert arrestatie misbruikverdachte op

De politie heeft in Amsterdam een verdachte gearresteerd van seksueel misbruik van een meisje van 6 in Groot-Brittannië. De man van 41 werkte als een kok in een café in de buurt van de Leidsestraat. Volgens de politie is de horecagelegenheid een tijd geobserveerd. De verdachte werd aangehouden door een speciaal team toen hij naar zijn werk ging.

De man, een Portugees, was voortvluchtig. Zijn foto stond op een lijst met meest gezochte mensen in de EU, de 'EU Most Wanted List'. Europol publiceerde vorige maand de lijst in de vorm van een adventskalender op internet. Tot Kerst wordt dagelijks een video prijsgegeven met gegevens van de meest gezochte crimineel van een van 23 aangesloten landen.

'Adventskalender' van Europol

Tips vanuit Nederland

De aanhouding in Amsterdam is volgens Europol het directe gevolg van de lancering van de website. Na het uploaden van de foto kreeg de politie in Sussex en de afdeling van de Britse politie die zich bezighoudt met voortvluchtigen, tips binnen van Nederlanders die hem hadden herkend.

De politie in Amsterdam is de tips nagegaan en die leidden naar het café in de hoofdstad, waar de man dinsdag is gearresteerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl