De Haagse gitarist Spike tijdens een optreden van The Deaf op Parkpop
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Haagse Parkpop uitgebreid naar drie dagen; bands in de binnenstad

Het Haagse popfestival Parkpop wordt in 2017 groter dan ooit. Het muziekevenement breidt uit van twee naar drie dagen. Op de extra dag worden in het centrum van Den Haag concerten gegeven.

Normaliter speelt het festival zich alleen af op zaterdag en zondag in het Zuiderpark in Den Haag. De volgende editie begint nu al op vrijdag met Parkpop Downtown: concerten op de Grote Markt en in het Paard van Troje. "Drie dagen rock ‘n roll in Den Haag", zegt organisator Guus Dutrieux tegen Omroep West.

2,2 miljoen voor evenementen

De uitbreiding van het festival is mogelijk doordat de gemeente Den Haag volgend jaar een ton extra beschikbaar stelt. In plaats van de gebruikelijke 250.000 euro krijgt Parkpop dan 350.000 euro.

De gemeente Den Haag maakte vandaag bekend dat er volgend jaar 2,2 miljoen euro beschikbaar is voor achttien grote evenementen in de stad. Dit jaar was er ruim 1,9 miljoen beschikbaar. De gemeente hoopt op deze manier meer dagjesmensen naar de stad te trekken, zodat die hun geld in winkels en horeca uitgeven, schrijft de regionale omroep.

De organisator verwacht dat in januari de eerste namen bekend kunnen worden gemaakt. Wel benadrukt Dutrieux dat ook op vrijdag in het centrum van Den Haag serieuze bands gaan optreden. "Het moet geen slap aftreksel worden. Anders voegt het niets toe."

Advertentie via Ster.nl