Vrouwe Justitia
NOS Nieuws

Dood wedstrijdamazone Nieuwveen 1997 geen misdrijf

Wedstrijdamazone Larissa Dumont is in 1997 niet doodgebeten door haar paard en zij is ook niet om het leven gekomen door een misdrijf, blijkt uit nieuw onderzoek van het Openbaar Ministerie. De politie concludeerde destijds dat een paardenbeet de vrouw fataal was geworden, maar heropende in 2015 het onderzoek nadat De Telegraaf in publicaties had gesuggereerd dat zij was vermoord.

Volgens het heropende onderzoek kwam Dumont om het leven door een ongeluk. Waarschijnlijk is ze komen vast te zitten in de stijgbeugel doordat haar voet erdoorheen gleed. Haar verwondingen zijn volgens het OM veroorzaakt door een uitstekende schroef of spijker in de bak waar zij met haar paard reed.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de afdeling Cold Case en Vermiste Personen van het OM in Den Haag, die zich bezighoudt met onopgeloste zaken. Dit team heeft het lichaam van Dumont opgegraven om haar wonden en botbreuken opnieuw te bekijken. Daarbij kon worden uitgesloten dat ze zijn veroorzaakt door een mes of een paardenbeet.

Schoenen

In artikelen in De Telegraaf werd gesuggereerd dat Dumont niet op haar paard had gereden, omdat ze sportschoenen droeg. Uit nieuwe getuigenverklaringen blijkt dat de vrouw wel degelijk op haar paard zat. Ze zou verschillende keren zijn gewaarschuwd dat het gevaarlijk is om met sportschoenen te rijden en het OM denkt ook dat die schoenen een rol hebben gespeeld bij het ongeluk.

Omdat het paard waarschijnlijk is doorgelopen nadat de vrouw haar hoofd had gestoten, zijn haar relatief kleine verwondingen volgens het OM waarschijnlijk vergroot door een uitstekende spijker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl