FunX-presentator Eva Cleven
NOS NieuwsAangepast

Eva Cleven (FunX) wint stimuleringsprijs voor presenteertalent

FunX-presentatrice Eva Cleven (30) heeft de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle journalistieke presentatoren gewonnen. Cleven kreeg van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum een cheque van 3500 euro die ze mag besteden aan een opleiding om zich verder te ontwikkelen als presentatrice.

Volgens de zenderbaas van FunX heeft Cleven, die nu vier jaar bij de zender werkt, zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de beste presentatoren. Het juryrapport noemt haar een aanstekelijke, enthousiaste presentator die haar luisteraars en kijkers mee kan nemen in haar verhaal.

Sinds 2002 reikt Stichting Philip Bloemendal Fonds tweejaarlijks zijn stimuleringsprijs uit aan jonge talentvolle presentatoren. Eerdere winnaars waren onder anderen Brecht van Hulten, Lucella Carasso, Wouter Zwart, Luuk Ikink en Arman Avsaroglu. Avsaroglu koos vorige maand uit 23 aanmeldingen drie genomineerden voor de prijs: Amber Brantsen (NOS), Eva Cleven (FunX) en Anita Sara Nederlof (RTV Utrecht).

Polygoon-journaal

De prijs is vernoemd naar nieuwslezer Philip Bloemendal, die tussen 1946 en 1986 het Polygoon-journaal presenteerde. In 1982 werd de oud-hoofdredacteur van Polygoon opgenomen in het Guinness Book of Records als langstzittende commentator bij filmjournaals.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl