Lars Boom in januari 2016 tijdens de Centrumcross
NOS WielrennenAangepast

Boom wil naar WK veldrijden en niet voor de lol

Voor Lars Boom begint vandaag het veldritseizoen. De renner van Astana, die per 1 januari onder contract staat bij Lotto-Jumbo, rijdt in de Spaanse modder zijn eerste cross. Veel heeft het (nog) niet om het lijf. "Pas in de kerstperiode en op de WK wil ik mij meten met de toppers", zegt de Nederlander tegen Het Nieuwsblad.

Op 26 december wil Boom in Heusden-Zolder aan de start staan van de wereldbekerwedstrijd. Daarvoor gaat hij eerst nog de weg op tijdens een trainingsstage met zijn nieuwe ploeg. "Rond de kerstperiode ben ik van plan nog enkele crossen in België en Nederland te rijden. Surhuisterveen is al zeker, met de andere organisatoren lopen de onderhandelingen nog."

'Voorname rol op WK'

Dat Boom weer de modder induikt, is niet nieuw. Hij flirt elke winter wel met het veldrijden, een sport waarin hij in 2008 nog 's werelds beste was. Vorig seizoen werd hij nog veertiende op de WK. Dit jaar hoopt hij op meer.

"Ik ga niet verkondigen dat ik zal winnen tegen Mathieu of Wout, maar ik ga ook niet meerijden als figurant. Ik hoop door tegen die twee te strijden zelf sterker te worden. Met enkel een plaats in de toptien zal ik niet tevreden zijn. Ik wil een voorname rol spelen, ook op de WK."

2008: Boom crosst naar wereldtitel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl