Dennis Kaars
NOS VoetbalAangepast

Amateur Kaars baalt: Sparta wil niet meer

Amateurvoetballer Dennis Kaars krijgt voorlopig geen contract bij Sparta. De 28-jarige aanvaller liep in november een week stage bij de Rotterdamse club, maakte een goede indruk en Sparta wilde hem in de winterstop vastleggen, maar zijn club De Dijk liet hem niet zomaar gaan.

Omdat de onderhandelingen te lang duurden, heeft Sparta besloten om (voorlopig) niet met Kaars in zee te gaan. "Ik zou in afwachting van de onderhandelingen nog een aantal dagen meetrainen", vertelt Kaars.

"Dat ging niet door, omdat het verschil tussen vraag en aanbod eerst te groot was. Uiteindelijk kwamen de clubs er wel uit, maar Sparta vindt dat er nu niet meer genoeg tijd is om mijn niveau over een langere periode te beoordelen."

Dennis Kaars scoort tegen Be Quick 1887

Kaars scoorde dit seizoen in zestien competitiewedstrijden al 25 keer voor De Dijk, de koploper in de Derde Divisie zondag. Hij baalt van hoe het is gelopen. "Het is jammer dat het zo rommelig is gegaan. Als het soepel was gegaan, was er een goede kans geweest dat ik een contract had gekregen. Dat is best wel zuur. Maar ik kan mezelf niks verwijten."

Ondanks de teleurstelling geeft de goaltjesdief zijn droom om prof te worden nog niet op. "Misschien durft een andere profclub een gokje te wagen, dat sluit ik niet uit. Maar er is niks concreet. Mijn contract bij De Dijk loopt na dit jaar af. Als er geen profclub komt, hebben we afgesproken dat ik blijf. Anders ben ik vrij om te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl