Harry Kane

Spurs naar Europa League na zege op CSKA

In groep E van de Champions League, waarin AS Monaco en Leverkusen al zeker waren van een vervolg, streden Tottenham Hotspur en CSKA Moskou in Londen om een plaatsje in de Europa League. Het ticket ging naar de Spurs, die met 3-1 wonnen.

Omdat het eigen stadion wordt verbouwd, spelen de Spurs hun 'grote' wedstrijden op Wembley. Dat beviel tot nu toe niet, want er werd zes keer op rij verloren. Ook nu leek het mis te gaan: vijf grote kansen werden in de beginfase gemist, waarna CSKA naar de 0-1 counterde.

Eigen doelpunt Akinfejev

Nog voor de rust zette Spurs de zaken recht via Dele Alli (uit een voorzet van uitblinker Christian Eriksen) en Harry Kane. In de mindere tweede helft bleef CSKA ver verwijderd van de gewenste gelijkmaker. Kane en Eriksen slaagden er niet in met een vrije trap te scoren, waarna Alli voor de 3-1 leek te zorgen.

Het doelpunt kwam echter op naam van doelman Igor Akinfejev, die met de hand redde bij de inzet van Alli, maar de bal vervolgens met een voet in het eigen doel werkte.

En nog een eigen doelpunt

Groepswinnaar Monaco sloot af met een 3-0 nederlaag bij Bayer Leverkusen. De ploegen stonden voor de zesde keer tegenover elkaar en het was pas de eerste keer dat Leverkusen zegevierde. In september was Monaco in eigen huis in de 94ste minuut langszij gekomen (1-1). Dat was toen de enige keer dat het Duitse doel onder vuur werd genomen.

Een dergelijk scenario zat er nu niet in. Vladlev Joertsjenko en Julian Brandt zorgden voor 2-0 en acht minuten voor tijd kon Wendell uit een strafschop voor 3-0 zorgen. Hij schoot de bal op de lat, waarna de bal via de rug van doelman Morgan De Sanctis in het doel verdween.