Gonzalo Higuain zette Juventus op 1-0

Juventus bekert verder in CL, Lyon mist de boot

Sevilla vergezelt Juventus vanuit groep H bij de laatste 16 van de Champions League. De Italianen werden groepswinnaar door Dinamo Zagreb met 2-0 te verslaan en de Spanjaarden hielden stand bij Olympique Lyon: 0-0.

De Spanjaarden en de Fransen speelden vol op de aanval en maakten er zo een heerlijke eerste helft van. Lyon, dat minimaal twee keer moest scoren, raakte een keer de lat en een keer de paal en had een strafschop kunnen krijgen. Sevilla trof op zijn beurt een keer de paal en had een penalty móeten krijgen.

In de tweede helft werd bij de Fransen de noodzaak om te scoren steeds hoger en dat ging ten koste van de finesse. De thuisploeg geloofde het langzamerhand wel een speelde het duel professioneel uit.

Juventus bleef ongeslagen door na de rust af te rekenen met de bezoekers uit Zagreb. Gonzalo Higuain opende, na knap gepriegel van Mario Lemina, de score en Daniele Rugani kopte de 2-0 eindstand op het bord.