André Silva opende de score voor FC Porto

FC Porto laat geen spaan heel van groepswinnaar Leicester

FC Porto heeft de achtste finales van de Champions League bereikt. Dankzij een klinkende 5-0 zege op het al geplaatste Leicester City waren de Portugezen niet meer afhankelijk van de uitkomst tussen Club Brugge en FC Kopenhagen (0-2).

Porto maakte indruk in eigen huis. De eerste goal was nog een gewone, eenvoudige kopbal, maar de volgende twee treffers waren wonderschoon. Jesús Corona volleyde de bal beheerst in de kruising en Yacine Brahimi's hakje achter het standbeen langs deed zelfs denken aan het doelpunt van zijn landgenoot Rabah Madjer dat Porto in 1987 de Europa Cup I bezorgde.

Leicester, dat zijn beste spelers aan de kant hield, kreeg na de rust nog twee goals om de oren. André Silva benutte een terecht gegeven penalty en Diogo Jota poortte doelman Ben Hamer. Het was een passend slot van een flinke oorwassing.

FC Kopenhagen juicht na de 2-0, Brugge-speler Ricardo van Rhijn kijkt sip

Club Brugge beleefde weinig plezier aan zijn avontuur in de Champions League en daar veranderde in de laatste wedstrijd weinig aan. Al na 15 minuten was de wedstrijd beslist in het voordeel van de Denen, waardoor de Belgen op nul punten blijven staan. Bruggeling Brandon Mechele werkte de bal in eigen doel en Mathias Jörgensen kopte de 2-0 binnen.