Willemijn Bos namens Oranje in de Hockey World League in Brasschaat
NOS SportAangepast

Hockeyster Willemijn Bos stopt als international

Met welke hockeysters zal het Nederlands vrouwenteam komende zomer aan de start verschijnen van de EK? Het is een groot vraagteken. Bondscoach Alyson Annan moet bijna een heel team aan speelsters vervangen. Vandaag maakte Willemijn Bos bekend dat ze stopt als international; ze geeft haar maatschappelijke carrière voorrang.

Bos is speelster nummer zeven die aan Annan heeft laten weten niet meer beschikbaar te zijn. Meest in het oog springend zijn Maartje Paumen, Naomi van As en Ellen Hoog. Maar naast het supertrio keren ook Jacky Schoenaker, Frederique Derkx en Michelle van der Pols niet meer terug in Oranje. Hoe de toekomst van Eva de Goede eruit ziet, weet nog niemand. De routinier van Amsterdam heeft momenteel een sabbatical in Zuid-Afrika.

Bos: zilver gewonnen

"Luisteren naar eigen gevoel"

Dat Bos stopt, komt niet helemaal als een verrassing. Afgelopen zomer verruilde ze topploeg Laren voor laagvlieger Groningen. Tegen hockey.nl vertelt ze: "Het is voor niemand een geheim geweest dat ik twijfelde tussen doorgaan of stoppen en voor de bondscoach al helemaal niet. We hebben het hierover gehad en Alyson vertelde me dat ik moest luisteren naar mijn eigen gevoel. Dat heeft me wel een paar nachtjes gekost, maar uiteindelijk kan ik nu wel gewoon zeggen dat mijn gevoel goed is zo."

De 28-jarige verdedigster debuteerde in 2011 in Oranje en speelde 106 officiële interlands. Bos werd met Oranje Europees en wereldkampioen. Deze zomer maakte ze in Rio de Janeiro haar olympische debuut met een zilveren medaille. Vier jaar eerder miste ze de Spelen nadat ze een paar dagen voor het toernooi in Londen haar knie zwaar had geblesseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl