NOS VoetbalAangepast

Advocaat geeft opgeleefde Van Persie basisplaats tegen Feyenoord

Advocaat is vol lof over Van Persie

Fenerbahçe kan zich morgen in de Europa League een kleine nederlaag permitteren in het laatste groepsduel met Feyenoord. Toch zullen de Turken met hun sterkste elftal aantreden, met een basisplaats voor Robin van Persie, kondigde trainer Dick Advocaat in de persconferentie aan.

De 33-jarige Van Persie, groot geworden bij Feyenoord, is na een moeizaam begin van het seizoen belangrijk geworden voor Fenerbahçe. "We waren in het begin voorzichtig met hem. Maar hij heeft zijn spelvreugde teruggevonden", zei Advocaat. "Hij speelt weer met ontzettend veel plezier en dat straalt hij ook uit. Daarom speelt hij ook."

De 69-jarige trainer kondigde aan geen spelers te sparen voor het duel met Feyenoord, dat met twee goals verschil moet winnen om zeker te zijn van overwintering. "We hebben een brede selectie, maar doen het meestal met dezelfde spelers. Ook morgen doen we het met het sterkste elftal."

Toenmalig adviseur Dick Advocaat en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst in februari

Vorig jaar was Advocaat nog een tijdje betrokken bij Feyenoord als adviseur van trainer Giovanni van Bronckhorst, die gisteren zijn contract in Rotterdam-Zuid met twee jaar verlengde. "Fantastisch dat hij er twee jaar bij krijgt en dat iedereen tevreden is", stelde Advocaat.

"Ik heb hier vorig jaar met veel plezier een klein beetje bijgedragen. We moeten mijn rol niet groter maken dan het is. De technische staf heeft het gedaan, maar ik vond het leuk om te doen. En het is knap dat ze nu bovenaan staan."

Advocaat is met Fenerbahçe bezig aan een sterke reeks in de Turkse competitie. De club verloor drie maanden geleden voor het laatst en bleef daarna tien duels op rij ongeslagen. Toch had Advocaat goed nieuws voor de Feyenoord-fans.

"Ik denk dat Manchester United verliest van Zorja Loegansk en dat Feyenoord en Fenerbahçe doorgaan", voorspelde de Hagenaar met een glimlach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl