Hertesten leverden weer drie nieuwe dopinggevallen op

In totaal al 101 atleten betrapt tijdens Spelen van Peking en Londen

Bij het hertesten van bloed- en urinestalen afgenomen tijdens de Spelen van Londen zijn nog eens drie dopinggevallen aan het licht gekomen. Welke sporters het betreft, heeft het IOC nog niet bekendgemaakt.

Met de drie nieuwe gevallen komt het totaal aantal betrapte sporters tijdens de Spelen van Londen en Peking op 101. Richard Budgett, hoofd van de medische commissie van het IOC, verwacht nog meer dopinggevallen. "Het hertesten gaat door en er zullen nog veel meer dopinggevallen aan het licht komen in de komende weken en maanden."

Het IOC heeft het hertesten van de stalen van de Spelen van Peking overigens stopgezet, omdat de eventuele dopingovertredingen zijn verjaard.

Maar liefst 27 sporters die in Peking een medaille pakten, moesten hun plak naderhand inleveren, daaronder was één olympisch kampioen. Na hertesten staat de teller voor Londen nu op zestien betrapte medaillewinnaars. Vijf van hen pakten goud.

Rusland is met 27 atleten 'hofleverancier' bij de dopingzondaars. In Peking speelden zestien Russen vals, in Londen waren dat er elf. In het gewichtheffen (38) en het atletiek (31) werden de meeste sporters betrapt.

Van 74 van de 101 betrapte sporters is de naam bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl