De Pebble Time
NOS Nieuws

Smartwatch-pionier Pebble voor een 'prikkie' verkocht

Het was even het absolute hebbeding onder de nerds: het slimme horloge Pebble. Begonnen via investeringssite Kickstarter en met grote ambities. Het horloge zou zelfs met de Apple Watch kunnen concurreren. Maar dat is niet gelukt.

Het bedrijf is nu verkocht aan fitnessfabrikant Fitbit, naar verluidt voor minder dan 40 miljoen dollar. De horloges zelf gaan niet mee met de overname. Dat betekent dat er een einde komt aan de Pebble-horloges. Fitbit koopt het bedrijf vooral voor de software die Pebble de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Het overnamebedrag klinkt als veel geld, maar het was in de techwereld de afgelopen jaren bijna normaal om voor enkele honderden miljoenen dollars verkocht te worden. Zeker als je in die wereld een bekend merk bent.

E-inkscherm

De Pebbles staan bekend om hun zogenoemde e-inkscherm, dat lijkt op een soort digitaal papier. Het is energiezuiniger dan de schermen van veel andere smartwatches, waardoor de batterij langer meegaat.

Pebble is overigens niet de enige smartwatch-maker die het zwaar heeft. De algemene interesse voor de slimme horloges lijkt af te nemen. Volgens marktonderzoeker IDC is de verkoop het afgelopen kwartaal met 50 procent gedaald en IDC voorspelt voor de feestdagen weinig goeds.

Apple-topman Tim Cook, die met de Apple Watch een belangrijk marktaandeel heeft, verwacht echter alsnog records te gaan halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl