Kiran Badloe
NOS SportAangepast

Windsurfer Badloe neemt leiding bij wereldbekerfinale

Windsurfer Kiran Badloe heeft op de tweede dag van de wereldbekerfinale in Melbourne de leiding genomen in de RS:X-klasse.

Badloe deed dat op overtuigende wijze: hij won woensdag alle drie de races en klom van de vierde naar de eerste plaats. De Spanjaard Ivan Pastor is na zes van de twaalf races vooralsnog zijn grootste concurrent met vijf punten achterstand.

De komende twee dagen staan de resterende races op het programma. De medal race is komende zaterdag. Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe ontbreekt in Melbourne. Hij neemt de komende periode een besluit over zijn surftoekomst.

Bouwmeester op koers

Op de tweede dag van de Laser Radial behield Marit Bouwmeester de leiding. De Friezin won, net als een dag eerder, een race en werd een keer tweede. De olympisch kampioene nam daarmee afstand van de Deense Anne-Marie Rindom, met wie ze na de eerste dag nog plaats één deelde.

Bij de Laser Radial worden elke dag twee races gehouden. Komende zondag is de medal race.

Heiner

Nicolas Heiner moest in de Finn-klasse terrein prijsgeven. Na een vierde en een vijfde plaats zakte Heiner op dag twee van de tweede naar de vierde plek. De Australiër Jake Lilley heeft in deze zeilklasse de leiding.

Komende zondag is de medal race van de Finn-klasse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl