Ochtendkranten over PSV
NOS VoetbalAangepast

Ochtendkranten: afgang, fiasco en trieste aftocht PSV

De ochtendkranten kennen geen genade voor PSV, dat dinsdagavond na een 0-0 tegen FK Rostov als vierde en laatste eindigde in groep D van de Champions League. Met termen als afgang, fiasco en trieste aftocht duiden zij het kortstondige Europese avontuur van de landskampioen.

Doordat PSV niet won, liepen de Eindhovenaren de troostprijs - plaatsing voor Europa League - mis.

"PSV, eerder al roemloos van de gouden berg van de Champions League getuimeld, miste onderin het kille dal ook de nooduitgang naar de Europa League", opent de Volkskrant zijn wedstrijdverslag. "Troosteloos, vormloos en zielloos was PSV, een jaar geleden nog de surprise uit de kleine landen in de kampioenencompetitie."

Luuk de Jong na het laatste fluitsignaal

"Een fiasco", zo noemt het Algemeen Dagblad de Europese uitschakeling van PSV. "Niet één zege in zes wedstrijden, slechts twee schamele punten verzameld." Vooral de manier waarop was verbazingwekkend. "Alle geloof, alle kwaliteit, alle groepsdynamiek lijkt weggevloeid. Het is crisis met een grote C in Eindhoven."

In de rust werd clubicoon Willy van der Kuijlen in het zonnetje gezet. Hij werd gisteren zeventig jaar. "Eén schot als Van der Kuijlen vroeger loste, het zou een cadeautje zijn geweest", schreef de Volkskrant, "het had voor verlichting gezorgd op een avond die aantoonde dat PSV in betrekkelijk korte tijd onwaarschijnlijk diep is weggezakt."

Cocu: er stonden zes aanvallers, meer risico kan je niet nemen

Het AD somt op: "Het seizoen van PSV dreigt al voor de winterstop op een complete mislukking uit te draaien. De Nederlandse beker kunnen ze in Eindhoven al niet meer winnen, de titel wordt een moeilijk verhaal en nu is er ook een streep gezet door de doelstelling om Europees te overwinteren."

Het is crisis met een grote C in Eindhoven.

AD

De Telegraaf kopt: "Trieste aftocht". De krant telde het aantal overgebleven Nederlandse clubs en stelde dat de toekomst er somber uitziet. "Toen waren er nog maar drie. De uitschakeling komt hard aan voor het Nederlandse voetbal. De kans is verkleind dat Nederland een plek doorschuift op de UEFA-ranglijst."

Dat zou betekenen dat de Nederlandse kampioen in 2018 niet rechtstreeks geplaatst is voor het miljoenenbal.

Zou PSV-Rostov een artikel zijn met garantie, dan zou de consument massaal terugkeren naar de winkel om het stampvoetend in te ruilen, desnoods voor een waardebon.

De Volkskrant

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl