NOS VoetbalAangepast

Cocu verdedigt tactiek: van vijf verdedigers naar zes aanvallers

Na het 0-0 gelijkspel van PSV in de Champions League tegen FK Rostov, waardoor er een einde kwam aan het Europese seizoen van de Eindhovenaren, heeft trainer Phillip Cocu veel vragen gekregen over zijn tactische keuzes.

Cocu: er stonden zes aanvallers, meer risico kan je niet nemen

Waarom begon hij bijvoorbeeld met vijf verdedigers, terwijl er gewonnen moest worden? "Ik denk dat we het goed hebben opgebouwd. Dit soort wedstrijden is het belangrijk om niet op achterstand te komen, tegen misschien wel de gevaarlijkste counterploeg."

Cocu ging verder: "Het is achteraf makkelijk praten. We voerden de druk steeds verder op. Dat vraagt veel van de discipline van de spelers, om twee of drie keer te schakelen in de wedstrijden. Op het laatst speelden we met zes aanvallers. Heel veel meer risico kun je niet nemen."

De Jong boos op arbiter

Aanvoerder Luuk de Jong liet aan Fox Sports weten dat hij overtuiging in de ploeg miste. "We hebben gestreden, maar het was niet genoeg. Er waren wel kansen, maar in de afronding schoten we tekort."

Siem de Jong en Davy Pröpper

Het was lastig voetballen, vond de aanvaller. "Rostov speelde compact en verdedigend. Ze hoefden niet te komen en voor ons bleek het lastig erdoorheen te komen. In blessuretijd was ik erg boos op de scheidsrechter. Mijn hoofd werd bijna van mijn romp getrokken, maar dat zag hij over het hoofd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl