Jansons met leden van het Concertgebouworkest
NOS NieuwsAangepast

Grammy-nominatie voor Concertgebouworkest

Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft een nominatie voor de Grammy's in de wacht gesleept. Het orkest is met een uitvoering van Symphonie nr. 5 van de Russische componist Sergej Prokofjev een van de kanshebbers op een prijs in de categorie 'beste orkestrale uitvoering'.

De uitvoering van het Concertgebouworkest werd geleid door dirigent Mariss Jansons. Die vertrok vorig jaar bij het orkest.

Het Amsterdamse orkest heeft concurrentie van het New York Philharmonic, het Boston Symphony Orchestra, de San Francisco Symphony en het Orchestre De La Suisse Romande uit Genève. De uitreiking van de Amerikaanse muziekprijzen is op 12 februari.

Het Concertgebouworkest was in 2011 ook genomineerd voor Grammy-awards, toen in de categorieën 'beste klassieke album' en 'beste orkestrale uitvoering'. De prijzen gingen uiteindelijk naar orkesten uit Chicago en Nashville.

Adele

De Grammy's worden in maar liefst 84 categorieën uitgereikt. Onder anderen Adele en Beyoncé strijden om de prijzen in de populaire categorieën 'beste album' en 'beste nummer'. Ook Justin Bieber is meerdere keren genomineerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl