Quincy Owusu-Abeyie op de bank bij NEC
NOS VoetbalAangepast

Owusu-Abeyie uit selectie NEC gezet

Quincy Owusu-Abeyie heeft het verbruid bij de clubleiding van NEC. De Nijmeegse club laat in een verklaring weten dat de 30-jarige aanvaller "na een opeenstapeling van incidenten" om disciplinaire redenen uit de A-selectie is gezet. Hij speelt tot nader order met de beloften.

"Het wordt een pittig seizoen en we hebben ieders volledige inzet en toewijding aan ons sportieve doel van handhaving hard nodig", aldus technisch manager Edwin de Kruijff op de website van NEC. "Daar moet iedereen binnen deze club in mee en dat is momenteel bij Quincy niet het geval.”

Quincy Owusu-Abeyie in actie tegen sc Heerenveen

Owusu-Abeyie kreeg dinsdagmorgen in een gesprek met De Kruijff en trainer Peter Hyballa te horen dat hij niet meer welkom was. Samen met Reagy Ofosu kwam Owusu-Abeyie afgelopen vrijdag te laat voor de bespreking en werd hij met Ofosu buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het duel met Heracles Almelo.

Afgelopen zomer arriveerde de aanvaller na talloze buitenlandse avonturen nog vol goede moed in Nijmegen. Door trainer Hyballa werd hij als leider bestempeld. Hij stond zijn eerste zes wedstrijden nog in de basis, maar moest in zijn laatste zes duels genoegen nemen met een invalbeurt. In twaalf eredivisieduels liet hij vier assists noteren.

Kent Quincy al zijn 11 oude clubs nog?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl