NOS NieuwsAangepast

Extra geld voor bijspijkeren van vmbo-docenten

Staatssecretaris Dekker trekt 1,7 miljoen euro uit voor bijscholing van vmbo-docenten. Sinds dit schooljaar zijn de lessen op het vmbo "ingrijpend veranderd", zegt hij. Daardoor zijn de docenten "niet meer vanzelf bekwaam" om hun kennis en kunde over te brengen aan de leerlingen.

Ruim de helft van alle vmbo-docenten heeft zich de afgelopen maanden al laten bijscholen, maar de rest nog niet. Dekker vreest dat zij achterlopen, bijvoorbeeld in hun kennis van moderne technologie. Terwijl je daarmee volgens hem juist leerlingen kunt enthousiasmeren.

3D-printen

Sinds dit schooljaar kunnen vmbo-leerlingen nog kiezen uit tien profielen. Voorheen waren dat er dertig. Nu de bezem er doorheen is gehaald, sluit het onderwijs volgens de staatssecretaris beter aan bij de arbeidsmarkt. Maar dan moet de kennis van de docenten wel up to date zijn.

Hij trok vorig jaar al 1,5 miljoen euro uit voor meer dan 150 bijscholingscursussen in onder meer metselen, houtbewerking, 3D-printen, patisserie, etaleren en slimme technologie in de zorg.

Nu een groot deel van de docenten zich nog niet heeft gemeld, komt hij met extra geld over de brug. Dekker wil beter en uitdagender onderwijs voor de vmbo-leerlingen. "Daar is het om te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl