Wang Hui, vorig jaar op de tribune bij een thuiswedstrijd van ADO Den Haag
NOS VoetbalAangepast

Wang wil management ADO Den Haag aanpassen

De Chinese eigenaar Hui Wang van ADO Den Haag wil de manier waarop 'zijn' club wordt geleid zo snel mogelijk aanpassen. In een persverklaring vanuit Peking, opgesteld door zijn zoon Terry Wang, laat hij weten de managementstructuur op korte termijn te gaan herstructureren.

"Zodat de club, door een goed financieel beleid, voortaan wél binnen de grenzen van de begroting kan blijven.''

ADO Den Haag verkeert in acute financiële problemen, vooral omdat volgens de Haagse clubleiding het beloofde geld uit China maar niet komt. De club heeft zelfs een kort geding aangespannen tegen United Vansen, het bedrijf van grootaandeelhouder Wang, om een financiële injectie af te dwingen.

'Crisis? Niet aan ons te wijten'

"Het is, wat ons betreft, maar helemaal de vraag of er op dit moment wel zo'n grote financiële crisis binnen ADO is," schrijft Wang. "En als er toch sprake blijkt te zijn van een dergelijke crisis, dan is die in ieder geval niet aan ons te wijten."

Volgens Wang heeft het huidige management van ADO de problemen zelf veroorzaakt. Zo zou de club nog ruim 1 miljoen euro tegoed hebben van een aantal debiteuren, zonder daar achteraan te gaan. Ook kwam de geplande verkoop van een aantal spelers niet tot stand. Wang belooft nieuwe investeringen, maar alleen als hij zeker weet dat zijn geld wordt gebruikt waarvoor hij dat bedoeld heeft.

De eigenaar wil daarom mensen naar Den Haag sturen die "kunnen helpen met het beheer en de controle van de diverse fondsen''.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl