NOS Nieuws

Warenhuisketen Hudson's Bay draait weer verlies

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay verkoopt minder en leed het afgelopen kwartaal opnieuw verlies. Het is het derde kwartaal op rij dat het warenhuis verlies draait. Dit jaar staat de teller op een min van 364 miljoen Canadese dollar (255 miljoen euro).

Hudson's Bay laat in Nederland meerdere warenhuizen van het vroegere V&D ombouwen om er eigen winkels in te vestigen. Het bedrijf wil op termijn twintig warenhuizen openen. De eerste winkels gaan komende zomer open.

De Canadezen hebben nu wereldwijd 485 winkels van diverse merken, waaronder Galeria Kaufhof in Duitsland en Saks Fifth Avenue in de Verenigde Staten.

Uitdagend

Vrijwel overal daalt de verkoop, blijkt uit de laatste resultaten. Vergeleken met een jaar geleden bedroeg de daling van 4 procent.

Ook moest Hudson's Bay geld opzij zetten, bijvoorbeeld om te investeren in nieuwe winkels in Nederland. Ook dat droeg bij aan het verlies.

Eerder verlaagde Hudson's Bay al de verwachtingen voor de omzet. Het bedrijf spreekt van "uitdagende omstandigheden". De decembermaand wordt een belangrijke test. Dat is normaal gesproken de belangrijkste maand voor warenhuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl