Zoekteams bij de uitgebrande loods in Oakland
NOS Nieuws

Dodental Oakland naar 36, vrees voor meer slachtoffers

De brandweer van Oakland verwacht dat het dodental van de brand in een pakhuis verder zal stijgen. Tot nu toe zijn de lichamen van 36 mensen geborgen, maar omdat een deel van het uitgebrande pand nog niet is doorzocht, gaat de brandweer uit van het ergste.

Slechts elf lichamen konden tot nu toe worden geïdentificeerd. Eerder werd al bekend dat onder de doden vermoedelijk tieners zijn. Bij het uitbreken van de brand waren er naar schatting honderd mensen in het gebouw.

Illegaal feest

De brand brak vrijdagavond uit tijdens een illegaal feest. Het pakhuis van twee verdiepingen werd gebruikt door kunstenaars. Het vuur verspreidde zich razendsnel, omdat het gebouw vol stond met onder meer meubels en pallets. Omdat er ook geen vluchtroutes of sprinklers waren, konden veel feestgangers geen kant op.

Delen van het pakhuis staan op instorten. Dat bemoeilijkt het zoeken naar slachtoffers. Brandweerlieden hebben zo'n 30 procent van het gebouw nog niet kunnen betreden en mogen voorlopig niet verder werken. De ruïne moet eerst worden gestut.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl