NOS VoetbalAangepast

Cocu: laten zien dat we kansen kunnen creëren tegen Rostov

PSV heeft scenario's klaarliggen voor alles-of-niets-duel

PSV moet alle zeilen bijzetten wil het dinsdag erin slagen om te overwinteren in Europa. De volgende ronde van de Champions League is buiten handbereik, maar met een zege in de thuiswedstrijd tegen FK Rostov plaatst de ploeg van trainer Phillip Cocu zich voor de volgende ronde van de Europa League.

En dat is zeker te doen, denkt hij. "We hebben kunnen zien wat hun kwaliteiten zijn, ze spelen een heel solide systeem. Maar we hebben ook bloot kunnen leggen dat je kansen kunt creëren tegen deze ploeg", aldus Cocu op de persconferentie maandag.

"Dat hebben wij daar zeker gedaan, we hebben zelfs de overwinning laten liggen door een strafschop te missen. Dus dat geeft ons houvast voor de wedstrijd van morgen."

Cocu: laten zien dat we kansen kunnen creëren tegen Rostov

Mooiste wedstrijden

Dat PSV niet zo lekker draait de afgelopen weken, moeten zijn spelers niet meenemen naar het duel met Rostov, vindt Cocu.

"Je moet altijd uitkijken naar dit soort wedstrijden. Het is heel eenvoudig, je moet het ook niet veel te moeilijk maken. Dat je gaat nadenken over de gevolgen van een eventuele nederlaag. Dan kun je nooit goed functioneren. Dit zijn de mooiste wedstrijden, waar druk op staat omdat je moet winnen. Daar moet je energie van krijgen en juist niet nerveus van worden."

Andere voorbereiding dan normaal

Het duel met de Russen is een echte alles-of-niets-wedstrijd, waarin veel op het spel staat voor de Eindhovenaren. Cocu heeft zijn manschappen daarop voorbereid door vooral bepaalde scenario's te bespreken, in tegenstelling tot zijn normale aanloop naar wedstrijden.

"Zodat de ploeg daarop kan anticiperen als de wedstrijd daarom vraagt. Als het gelijk is of als je achter staat, moet je bepaalde risico's kunnen gaan nemen. Dus dan is het belangrijk dat spelers weten wat we van plan zijn. Dat klinkt heel eenvoudig, maar dat vraagt wel de nodige afstemming en voorbereiding."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl