De brief die de gemeente Venray gestuurd heeft.
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Persoonsgegevens liggen mogelijk op straat door gestolen laptop

De gegevens van bedrijven en inwoners van verschillende gemeenten in Nederland liggen mogelijk op straat. Vorige week werd de laptop gestolen van een consultant van een softwarebedrijf met daarop vertrouwelijke gegevens.

1Limburg meldt, dat inwoners van de gemeenten Venray, Beek, Meerssen, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Stein en Venlo op de hoogte zijn gesteld van het datalek. RTV Noord schrijft dat in gemeente De Marne hetzelfde is gebeurd. Het bedrijf werkte volgens Omroep Gelderland ook voor de gemeente Zutphen en volgens RTV Drenthe is het ook mogelijk dat de gegevens van burgers in Noordenveld op de laptop staan.

Burgerservicenummer

Op de gestolen laptop staan namen, adressen, burgerservicenummers en bedrijfsgegevens. Het staat vast dat er geen financiële gegevens, telefoonnummers, of bankgegevens op de laptop staan.

Wethouder Kor Berghuis van De Marne maakt zich dan ook weinig zorgen. "De laptop is waarschijnlijk niet gestolen voor die gegevens. Criminelen kunnen er ook geen financiële informatie bekijken. Wij hebben dit naar buiten gebracht omdat er speciale voor protocollen zijn voor dit soort situaties."

Het bedrijf heeft voor nog meer gemeentes in Nederland gewerkt, maar het is niet duidelijk of er ook daar gevaar is dat er vertrouwelijke gegevens op straat komen te liggen. Als dat niet kan worden uitgesloten is de gemeente verplicht melding te maken aan haar burgers.

Als de gegevens in verkeerde handen vallen kunnen bijvoorbeeld toeslagen aangevraagd worden bij de Belastingdienst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl