MS Pioneer voor de kust van Gibraltar
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Rotterdamse ondernemer in actie voor bemanning failliete MS Pioneer

Een Rotterdamse ondernemer wil de bemanning van het schip MS Pioneer uit Delfzijl gaan helpen. De elf opvarenden mogen niet van boord, omdat de reder van het schip failliet is. De MS Pioneer ligt al weken voor anker voor de kust van Gibraltar.

Volgens de moeder van de kapitein is er bijna geen eten en water meer aan boord en hebben twee mensen medische hulp nodig. Jan Post wil nu in actie komen.

Het kan niet zo zijn dat de bemanning van het schip loopt te verhongeren.

Ondernemer Jan Post

"Ik ben 23 jaar geleden ook failliet gegaan en ik weet hoe machteloos en wanhopig je je dan voelt", zegt Post tegen RTV Noord. "Het kan toch niet zo zijn dat de bemanning van het schip loopt te verhongeren en dat hun gezondheid in gevaar komt? Ik wil daarom graag wat voor ze doen."

Facebookpagina

Post heeft contact gehad met de moeder van de kapitein en heeft inmiddels een Facebookpagina geopend. Hij wil bovendien zijn netwerk in Rotterdam aanboren.

"Op die manier moet het mogelijk zijn om het schip binnen een dag of vier te bevoorraden", denkt hij. "Ik hoop snel duidelijkheid te krijgen of een hulpactie zin heeft. Zo moeten we natuurlijk van de plaatselijke autoriteiten wel toestemming krijgen om aan boord te gaan."

Post schat de kosten van zijn hulpactie in op een paar duizend euro.

Advertentie via Ster.nl