Ben Carson en Donald Trump op de persconferentie
NOS NieuwsAangepast

Trump maakt oud-rivaal Carson minister

Ben Carson wordt minister in het kabinet van president Trump. De oud-rivaal van de onroerendgoedmagnaat wordt minister van Huisvesting.

Carson was een van de zeventien Republikeinse kandidaten tijdens de voorverkiezingen. Hoewel hij populair was bij christelijke kiezers, wist hij niet genoeg stemmen te trekken. Na Super Tuesday trok hij zijn conclusies en stapte uit de race.

Al snel werd Carson een van de adviseurs van Trump. Na de verkiezingen werd Carson, oud-neurochirurg, aanvankelijk genoemd als minister van Volksgezondheid.

Buitenlandse Zaken

Trump maakte de afgelopen dagen al zeven van de vijftien ministersposten bekend. Zo wil hij oud-generaal Mattis op Defensie, Goldman Sachs-bankier Mnuchin voor Financiën en senator Sessions op Justitie.

Het belangrijkste ambt dat nog niet is ingevuld, is dat van minister van Buitenlandse Zaken. Trump sprak daar al meerdere keren over met Mitt Romney, een uitgesproken tegenstander tijdens de campagne. Daarnaast lijken ook oud-burgemeester Giuliani en oud-generaal Petraeus een kans op de post te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl