Brandende fakkels in een supportersvak van Standard Luik
NOS VoetbalAangepast

Ajax neemt geen extra maatregelen na nieuwe misdragingen bij Standard

Ajax gaat geen extra maatregelen nemen voor het Europa League-duel met Standard Luik. De Amsterdammers moeten donderdag op bezoek bij de Belgische formatie en die ontmoeting was eerder dit seizoen aanleiding voor onrust tussen de supporters van beide clubs.

Ondanks dat het zondag bij Charleroi-Standard Luik ook weer misging, gaat Ajax geen nieuwe maatregelen nemen. De Amsterdamse club heeft een verplichte buscombi voor 1.400 Ajax-fans. Het is bij Ajax niet bekend of er supporters op eigen houtje naar België afreizen. Vooralsnog maakt Ajax zich geen zorgen.

Gestaakt

Charleroi-Standard Luik werd zondag in de 81ste minuut gestaakt wegens problemen met supporters. De bezoekers uit Luik leidden met 3-1, maar de vreugde over de voorsprong werd tenietgedaan door het wangedrag van de fans. Na de 2-1 regende het bier op het veld en werd Charleroi-doelman Nicolas Penneteau met aanstekers en sleutelhangers bekogeld.

Na een korte onderbreking werd het 3-1 en prompt ging het weer mis. En weer was Penneteau het doelwit. Toen ook de fans van Charleroi zich gingen misdragen, hield de arbiter het voor gezien.

Fans misdragen zich bij duel Charleroi-Standard Luik

Flessen, stenen en vuurwerk

Ook in september, rondom Ajax-Standard, was het al onrustig. Rond die wedstrijd hield de politie acht mensen aan. Enkele mensen raakten gewond. Nadat de Belgische supportersbussen waren aangekomen, wilden Standard-fans supporters van Ajax opzoeken. De Belgen gooiden ook flessen, stenen en vuurwerk naar de politie. De mobiele eenheid greep in, enkele Belgische supporters raakten daarbij lichtgewond.

In de Arena gooiden supporters van Standard Luik brandende fakkels in het vak onder hen. Daar zaten ook kinderen. Ajax ontruimde het vak; de fans werden elders in de Arena neergezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl