Danick Snelder ging met Nederland strijdend ten onder tegen Duitsland op het EK in Zweden.
NOS SportAangepast

Teleurgestelde Snelder trotseert Duitse hoon na nederlaag

De Nederlandse handbalsters wilden op het EK in Zweden de nare smaak van de vierde plaats bij de Olympische Spelen wegspoelen met een medaille. Maar de start tegen het lager ingeschatte Duitsland verliep desastreus.

"Ik heb me weleens beter gevoeld", bekent aanvoerster Danick Snelder na de 30-27 nederlaag. "We wisten dat we met Duitsland, Polen en Frankrijk een hele zware loting hadden en dat de eerste wedstrijd heel belangrijk zou worden."

Een verklaring voor de nederlaag heeft Snelder niet. "Iedereen was vol vertrouwen. We begonnen eigenlijk heel goed en kwamen in de eerste twintig minuten vijf doelpunten voor. Maar daarna hebben we ze toch terug laten komen. Ik moet zelf ook nog goed nadenken waarom we twee keer de voorsprong uit handen geven."

Rode kaart

De definitieve ommekeer werd ingezet met een rode kaart voor Kelly Dulfer. De verdedigster werd na een botsing met Kim Naidziniavicius van het veld gestuurd en Oranje moest het twee minuten met een speelster minder doen.

"Een ongelukkige rode kaart", vindt Snelder. "Dan is het wel even aanpassen, maar dat is geen excuus. We hebben genoeg speelsters die haar rol goed kunnen invullen."

EK handbal: Oranje begint met pijnlijke nedelaag tegen Duitsen

Voor Snelder, die tegenwoordig in Hongarije speelt, is de nederlaag tegen Duitsland extra pijnlijk. Zij speelde zes jaar bij Thüringer HC en werd zes keer kampioen van Duitsland. "Na de wedstrijd was het wel van: lekker puh", vertelt Snelder, die wel begrip heeft voor de reacties. "Iedereen noemde ons de favoriet na onze prestaties van vorig jaar. Vorig jaar mochten wij vieren, nu hebben zij het recht om blij te zijn."

Dinsdag gaat het EK verder met het groepsduel met Polen, dat met ruime cijfers verloor van Frankrijk. "Wij moeten ons spel terugvinden, dan komt het wel goed."

Sportploeg van het Jaar

Toch was er ook nog goed nieuws voor de handbalsters. Het team werd genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. Snelder: "Ja, dat is leuk. Vandaag is het vooral balen, misschien dat we er morgen van kunnen genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl