Lara Gut na haar eerste afdalingsrace in Lake Louise.
NOS SportAangepast

Derde Super G-zege voor Gut in 'gehate' Lake Louise

Lara Gut heeft de eerste WB-wedstrijd Super G van het seizoen op haar naam gebracht. De 25-jarige Zwitserse, vorig jaar eerste in de eindrangschikking in deze discipline, was in het Canadese Lake Louise eentiende sneller dan de Liechtensteinse Tina Weirather, vorig jaar tweede in de eindklassement.

Vorige week zouden de mannen een wereldbekerwedstrijd afwerken in Lake Louise, maar die werd afgelast wegens te geringe sneeuwval in de voorgaande dagen. De vrouwen konden wel skiën, maar toch hadden de weersomstandigheden ook nu grote invloed.

Vroege start

Vanwege plotselinge sneeuwval werd de start van de Super G uitgesteld en het parkoers 300 meter ingekort. Gut en Weirather behoorden tot de vroege starters en dat pakte goed uit, want de latere starters kregen nog meer sneeuw te verwerken.

Ook de Italiaanse Sofia Goggia, die vrijdag in Canada had verrast met zilver op de afdaling, mocht opnieuw het podium op. Zij werd derde op 0,59 van Gut.

Favoriet gebied? Nee

Voor Gut is het na 2013 en 2014 al de derde keer dat ze de Super G in Lake Louise op haar naam schrijft. Je zou verwachten dat Gut de piste in het Canadese Alberta tot haar favoriete hellingen zou rekenen, maar niets is minder waar.

In december 2014 nam de Zwitserse geen blad voor de mond in gesprek met het Zwitserse Blick. 'Ik haat Lake Louise!'

Gut weer beste op Super G in Lake Louise.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl