Anwar El Ghazi
NOS Voetbal

Junioren op De Toekomst inspireren getergde El Ghazi

Onder luid gejuich van het Amsterdamse publiek betrad Anwar El Ghazi in de zestigste minuut het veld tijdens Ajax-FC Groningen. Een maand geleden werd hij verbannen naar Jong Ajax, maar hij liet zich niet kennen, vocht zich terug en bij zijn terugkeer was hij direct belangrijk. "Heerlijk!", oordeelde El Ghazi zelf met een grote lach.

Op het moment dat de vleugelaanvaller binnen de lijnen kwam, stond het 1-0. Ajax had het in die fase van de wedstrijd lastig tegen de stugge Groningers. El Ghazi maakte een getergde indruk.

El Ghazi drukte bovendien zijn stempel op de wedstrijd door kort na zijn entree een strafschop te versieren. "Ik had kunnen blijven staan, maar het gaat om details en dan moet je soms slim zijn", sprak hij na afloop. "Het is heel lekker om weer belangrijk te zijn voor het team."

Blije El Ghazi: lucht is geklaard, op naar mooie wedstrijden

Het lijkt erop dat de buitenspeler zijn les wel heeft geleerd na zijn aanvaring met trainer Peter Bosz op het trainingsveld en de daarbij behorende straf. El Ghazi toonde bij Jong Ajax inzet, maakte vier goals in evenveel duels en liet zien uit het goede hout te zijn gesneden, daar waar Nemanja Gudelj de handdoek in de ring gooide na een sportieve tegenvaller.

Voorbeeldfunctie

El Ghazi: "Revanche wil ik het niet noemen, maar ik wilde laten zien dat ik blij ben om terug te zijn. Er zijn dingen gebeurd waar ik spijt van heb. Ik ben 21 jaar, dat is geen excuus, maar op deze leeftijd leer je nog."

De maand bij Jong Ajax maakte veel indruk op El Ghazi. "Op de Toekomst kom je weer jongens tegen van de C1, de B1 en de A1. Allemaal jongens die tegen je opkijken. Dan krijg je weer het gevoel dat je een voorbeeldfunctie hebt voor velen. Daardoor laat je meer zien waarom je prof bent."

Anwar El Ghazi komt het veld in voor Václav Cerny

Door de bovenbeenblessure van eerste keus op de rechterflank Bertrand Traoré kreeg Vaclav Cérny tegen Groningen de kans om zich te laten zien, maar hij speelde een ongelukkige wedstrijd. En dat biedt weer kansen voor El Ghazi.

"Ik heb vandaag een klein stapje gemaakt richting de basis en moet in de minuten die ik ga krijgen vlammen. Ik wil nu vooruitkijken. De lucht is geklaard, op naar mooie wedstrijden."

Transfer?

Dat met naderen van de winterstop ook de transfercarrousel weer gaat draaien, is voor El Ghazi geen reden zich het hoofd op hol te laten brengen. "Ik ben blij om voor Ajax te spelen. Ik ben met mijn hoofd in Amsterdam en nergens anders. Al weet je het in de voetballerij nooit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl