Marouane Fellaini baalt nadat hij een strafschop heeft veroorzaakt

Koeman bezorgt Mourinho's United nieuwe kater

Manchester United heeft in de Premier League opnieuw een knauw te verwerken gekregen. Op bezoek bij Everton, dat getraind wordt door Ronald Koeman, verspeelde de ploeg van José Mourinho in de slotfase de zege: 1-1.

De Belg Marouane Fellaini stond een paar minuten in het veld bij Manchester United toen hij in de 89ste minuut een penalty veroorzaakte. Die werd benut door Leighton Baines, waardoor Everton toch nog een punt overhield aan het duel. Zlatan Ibrahimovic had vlak voor rust Manchester op voorsprong gebracht. Maarten Stekelenburg stond in het doel bij Everton.

Op het hoofd staan

United had het duel met negen man kunnen eindigen. Voor rust kreeg Marcos Rojo slechts geel voor een smerige tackle en na rust zette Ibrahimovic bij een landing zijn voet op het hoofd van Seamus Coleman. Die overtreding werd niet bestraft.

Zlatan Ibrahimovic in duel met Seamus Coleman
    Zlatan Ibrahimovic verschalkt Maarten Stekelenburg
    José Mourinho en Ronald Koeman
    Leighton Baines benut een penalty voor Everton: 1-1

Van de laatste elf competitiewedstrijden heeft Manchester er maar twee gewonnen. Het gat met koploper Chelsea is inmiddels opgelopen tot dertien punten. United bezet de zesde plaats en Everton is achtste.