Anwar El Ghazi en Hakim Ziyech vieren de 2-0

Teruggekeerde El Ghazi belangrijk bij zege Ajax op Groningen

Ajax heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Groningen. De Amsterdammers, die eerder op de dag concurrent Feyenoord in eigen huis Sparta zagen verpulveren met 6-1, staan door de zege weer gelijk in punten met de koploper uit Rotterdam. Feyenoord behoudt op doelsaldo de leiding.

Ajax kreeg al snel een overwicht in de Arena. Groningen-doelman Sergio Padt redde nog knap op een volley van Lasse Schöne, maar was kansloos op een kopbal van Davinson Sánchez. Uit een hoekschop kopte de Colombiaanse verdediger zijn derde competitietreffer binnen.

Davinson Sánchez wordt gefeliciteerd na zijn openingstreffer
    Voorafgaand aan het duel Ajax-FC Groningen stond de Arena stil bij de omgekomen voetballers van Chapecoense

Ajax drukte niet door, al waren Amin Younes en Kasper Dolberg nog dicht bij een goal. Groningen kwam steeds vaker op de helft van de Amsterdammers, maar kansen leverde dat niet op.

Na rust belandde een vrije trap van Groninger Yoëll van Nieff op de paal en aan de andere kant krulde Younes de bal op de lat. Groningen toonde lef, verdiende de 1-1, maar het werd 2-0.

El Ghazi belangrijk

De ingevallen Anwar El Ghazi, die zijn eerste minuten sinds zijn verbanning naar Jong Ajax maakte, was meteen belangrijk voor de ploeg van Peter Bosz. Hij versierde een strafschop, hoopte hem zelf te kunnen verzilveren maar zag dat Hakim Ziyech de bal opeiste en via doelman Sergio Padt binnenschoot.

Albert Rusnák miste nog een grote kans, waarna Ajax weer een strafschop kreeg. Opnieuw stond Ziyech achter de bal, maar zijn slappe inzet werd gestopt. Daley Sinkgraven viel nog geblesseerd uit bij Ajax. Hij liep een gekneusde enkel op.