Man draagt een vrouw door de ondergelopen straten van Málaga
NOS NieuwsAangepast

Wateroverlast aan de Costa del Sol: één dode

De Costa del Sol, in het zuiden van Spanje, is getroffen door de zwaarste regenval in jaren. In Málaga en plaatsen in de buurt, zoals Marbella, zijn huizen, straten, tunnels en parkeergarages ondergelopen. De Spaanse meteorologische dienst heeft code rood uitgeroepen voor die regio, de hoogste waarschuwing voor extreem weer.

Ook de vissersplaats Estepona is zwaar getroffen. In het centrum zijn modderstromen en stenen meegekomen met het water van de rivier Monterroso. Een vrouw van 26 is verdronken. Dat gebeurde bij een strandclub. De vrouw was waarschijnlijk in de kelder van de uitgaansgelegenheid in slaap gevallen en verrast door het snel stijgende water.

Ondergelopen straten in de wijk Dona Ana in Málaga

Bij de hulpdiensten zijn honderden meldingen van wateroverlast binnengekomen. Ook zijn bomen omgevallen. Er zijn extra mensen ingezet om hulp te verlenen aan de mensen die door het vele water zijn getroffen.

Volgens de politie kampt Málaga met de zwaarste regenval sinds 1989. In 12 uur tijd is zo'n 200 millimeter gevallen. De belangrijkste snelweg A7 is afgesloten. Ook in Estepona en Marbella zijn wegen afgesloten vanwege de wateroverlast.

In Cártama, in de buurt van Málaga, hebben vrijwilligers geholpen hazewindhonden in veiligheid te brengen, nadat de opvang was overstroomd.

Vrijwilligers redden honden uit een ondergelopen opvang in Cártama

Michaël Michel Stefano Rodriguez laat de NOS via Facebook weten dat zijn zus en haar vrienden mensen in de omgeving helpen die door het water in de problemen zijn gekomen. Ze wonen in Puerto Banús, Marbella.

Ook heeft zijn zus zelf angstige moment doorstaan: "Ze is zelf door het water meegesleurd geweest. Dankzij haar vriend heeft ze het overleefd."

Rodriguez heeft ook verschillende foto's gepost die laten zien welke schade de wateroverlast heeft veroorzaakt: auto's die door de modder zijn meegesleurd en een golfbaan die onder water staat.

  • Michaël Michel Stefano Rodriguez
    Schade aan auto's in Puerto Banús, Marbella
  • Michaël Michel Stefano Rodriguez
    Ondergelopen golfbaan in Marbella
  • Michaël Michel Stefano Rodriguez
    Water in een parkeergarage in Marbella

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl