Michael Gregoritsch heeft de 1-0 gemaakt

HSV boekt pas zijn eerste competitiezege

De Bundesliga is al dertien speelronden onderweg en nu pas heeft Hamburger SV zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Bij SV Darmstadt 98 werd met 2-0 gewonnen.

In de dertigste minuut was Michael Gregoritsch trefzeker en in de negentigste minuut trof Matthias Ostrzolek doel. Er staan bij HSV geen Nederlanders meer onder contract. De afgelopen jaren waren onder anderen Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz, Joris Mathijsen en Eljero Elia daar werkzaam.

Hamburger SV heeft na dertien wedstrijden zeven punten. Door de zege op Darmstadt heeft de ploeg van trainer Markus Gisdol de laatste plaats verlaten. Met zes punten bungelt nu Ingolstadt onderaan in de Bundesliga. Darmstadt is derde van onderen met acht punten.

Frankfurt gelijk

Eintracht Frankfurt heeft de kans laten liggen om achter RB Leipzig en Bayern München de derde plaats over te nemen. De ploeg van trainer Niko Kovac kwam op bezoek bij FC Augsburg al na 11 minuten op voorsprong via de Zweed Branimir Hrgota, maar zag de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh nog voor rust op gelijke hoogte komen via Ji Dong-won.

Eintracht Frankfurt is nu vijfde met 25 punten, twee minder dan nummer drie Hertha BSC. Koploper RB Leipzig heeft acht punten meer verzameld na dertien wedstrijden.