NOS NieuwsAangepast

Terwijl de romance bloeit, plant zijn klasgenoot een aanslag

Het is bijna vier jaar geleden dat de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in Newtown plaatsvond. De schietpartij, waarbij veel kinderen werden doodgeschoten, is nog lang niet vergeten. Om mensen bewuster te maken van de, soms verborgen, oorzaken van wapengeweld heeft de organisatie Sandy Hook Promise een video gemaakt.

De campagnevideo krijgt veel aandacht in Amerikaanse media door de onverwachte wending in de video.

De video volgt een scholier, genaamd Evan. Hij schrijft op het begin van het filmpje een boodschap op een tafel. Daar wordt op gereageerd door een meisje. Langzaam ontwikkelt zich een romance tussen de twee, zonder dat ze elkaar ontmoeten.

Geweer

Pas op het einde van de video ontmoeten de twee elkaar eindelijk: zijn 'pen-vriendin' herkent zijn handschrift en spreekt hem aan. Op het moment dat de twee verlegen tieners met elkaar staan te praten, komt op de achtergrond een scholier binnen met een geweer.

De boodschap van de video: terwijl wij naar Evan kijken, is op de achtergrond een jongen bezig met het plannen van een aanslag. We zien de hints vaak over het hoofd, is de boodschap. Hij wordt door andere scholieren lastig gevallen en trekt zich steeds vaker terug. Ook heeft hij een opvallende interesse in wapens.

Zoals Sandy Hook Promise zegt: 70 tot 80 procent van de aanslagplegers heeft voor de aanslag al eens over hun plannen gepraat met iemand.

Kinderen worden geëvacueerd na de schietpartij op de Sandy Hook basisschool

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl