Willem II-speler Anouar Kali weet zich geschaduwd door Yaw Yeboah van FC Twente

Willem II doet zichzelf tekort tegen FC Twente

Willem II is er thuis niet in geslaagd een veldoverwicht tegen FC Twente te verzilveren. De Tilburgers, die vier punten vergaarden in de laatste twee duels, bleven tegen het veel hoger geklasseerde Twente steken op 0-0.

Twente mocht tevreden zijn dat het ongeschonden de rust haalde, want Willem II was duidelijk de bovenliggende partij. In de openingsfase waren de bezoekers nog wel gevaarlijk via Kamohelo Mokotjo wiens schitterende uithaal op dito wijze uit de kruising werd geplukt door doelman Kostas Lamprou.

Dat de thuisploeg heerste was vooral de verdienste van Jordy Croux en Fran Sol. Croux was dicht bij de 1-0 met een schot met links in de verre hoek en bood Sol twee kansen op een treffer. Die kopte en schoot echter naast. Kort voor rust vloog ook Twente-doelman Nick Marsman richting kruis. Hij maakte een pegel van Anouar Kali onschadelijk.

Twente laat zich gelden

Na rust liet Twente zich wat meer gelden en Bersant Celina probeerde het met een schot vanaf een metertje of twintig. De inzet ging ruim over.

Tien minuten voor tijd schoot Dylan Seys net over. Willem II onderscheidde zich aanvallend amper meer, al kreeg Kali na slordig balverlies van Twente nog een aardige schietkans: tot opluchting van Twente prikte hij naast.