NOS NieuwsAangepast

As Fidel Castro bijgezet na reis langs 'spoor van revolutie'

As van Fidel naar begraafplaats gebracht

De urn met de as van Fidel Castro is bijgezet op de Santa Ifigenia-begraafplaats. Daarmee komt er een einde aan een periode van negen dagen rouw in het land. De bijeenkomst was in Santiago, in het oosten van Cuba.

Duizenden mensen stonden langs de route die de as van Castro aflegde naar de begraafplaats. Daar werden 21 saluutschoten afgevuurd terwijl omstanders het Cubaanse volkslied zongen.

De ceremonie op de begraafplaats duurde iets meer dan een uur en had een besloten karakter. Op het laatste moment werd besloten om geen beelden op televisie te tonen. Fidel Castro heeft zelf verzocht om ook geen straten, pleinen en parken naar hem te vernoemen. Ook zullen er geen standbeelden komen.

Jeugd

Fidel Castro overleed vorige week zaterdag op 90-jarige leeftijd. Hij werd hetzelfde weekend nog gecremeerd, waarna het publiek afscheid kon nemen bij de urn met zijn as op het Revolutieplein in Havana.

De urn reisde daarna langs het spoor van de revolutie door het land om te eindigen in Santiago, de stad waar Fidel Castro zijn jeugdjaren doorbracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl