Miho Takagi wint haar tweede race in Astana
NOS SchaatsenAangepast

Nederlandse invloed helpt Takagi weer aan gouden medaille

Miho Takagi heeft in Astana een uitstekend wereldbekerweekend bekroond met een zege op de 1.500 meter. De 22-jarige Japanse won zaterdag al de 1.000 meter en werd vrijdag derde op de 3.000 meter.

Takagi hield met 1.56,36 twee Nederlandse vrouwen achter zich. Marrit Leenstra kwam net tekort voor het goud (1.56,89). Jorien ter Mors, zowel olympisch als wereldkampioene op de 1.500 meter, verscheen al in de eerste rit het ijs op en noteerde uiteindelijk de derde tijd: 1.57,28.

Takagi is bezig aan een ijzersterk seizoen. Ze wordt getraind door de Nederlander Johan de Wit en dat werpt overduidelijk zijn vruchten af. Veel Japanse schaatsers melden zich bij de top.

WB Astana: 1.500 meter (v)

Geen zege voor Ter Mors

Voor Ter Mors is haar eerste wereldbekerweekend op de langebaan niet verlopen zoals gehoopt. Donderdag was ze hoopvol over haar races. "Winnen is wel de bedoeling, ja. Ik sta altijd aan de start om te winnen, mede daarom ben ik de liefde voor het shorttrack kwijtgeraakt. Ergens had ik niet meer het idee dat ik daar zomaar iets kon winnen. En ik doe nooit mee om tweede of derde te worden."

Ter Mors: het gaat niet zo goed met mij

Na afloop van de 1,500 meter werd duidelijk waarom Ter Mors niet zo schaatst als vorig seizoen. "Het gaat niet zo met mij. Ik ben een beetje ziek. Gisteravond was ik al aan de diarree. Ik heb toch maar gereden, maar het zat er niet in. Ik had er van te voren al een streep doorheen gezet. Ik had niet gedacht dat ik nog op het podium zou staan.

  • NOS
    Uitslag 1.500 meter vrouwen
  • NOS
    Wereldbekerstand 1.500 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl