Treinpassagiers vast in de trein bij Groningen
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Treinpassagiers gestrand op het spoor in Groningen

Passagiers in een trein van Groningen naar Assen hebben bijna twee uur vastgezeten. De trein strandde vanochtend kort nadat die station Groningen had verlaten.

Op de bovenleiding was rijp ontstaan door de kou. Het gevolg was dat de trein te weinig stroom kreeg om verder te rijden.

Voor de Rotterdamse Lara van de Wal was dat extra zuur. Gisteren strandde ze al in een trein bij Zwolle toen ze op de terugweg was na een bezoek aan haar ouders in Uithuizermeeden. Lara besloot naar Groningen te gaan om de volgende dag een nieuwe poging te doen naar huis te komen.

Vervelend

"Dit is wel vervelend omdat ik om 12.00 uur in Rotterdam op mijn werk moest zijn. Dit heb ik af moeten bellen", vertelt de Rotterdamse aan RTV Noord. "Het zit niet echt mee, nee."

Een andere passagier noemt het een domper. "We wilden naar Artis in Amsterdam om daar foto's te maken van de dieren. We waren lekker vroeg uit de veren. Zo konden we vroeg in Amsterdam zijn", aldus de man. "Het is niet leuk dat de bovenleiding kapot gaat. Desondanks is het een uniek moment dat we nog even foto's kunnen maken van het gebeuren."

Geen schoonheidsprijs

Volgens spoorwegbeheerder Prorail verdient het zeker geen schoonheidsprijs wat de passagiers is overkomen. Aanvankelijk werd geprobeerd de trein met een diesellocomotief weg te slepen, maar dat mislukte. Uiteindelijk zijn de reizigers door medewerkers van de NS uit de trein gehaald.

De NS laat weten dat de storing nog de hele dag en avond zal gaan duren. Het bedrijf verwacht dat rond 02:00 uur maandagochtend treinverkeer weer mogelijk is.

Advertentie via Ster.nl