NOS NieuwsAangepast

Achtervolging van tachtig kilometer 'als in computerspel'

De politie Gelderland heeft gisteravond de handen vol gehad aan de achtervolging van een man die na een cafébezoek "duidelijk zichtbaar onder invloed" de weg op ging. Agenten in Ede hadden de man een stopteken gegeven, maar het lukte pas na bijna tachtig kilometer om hem klem te rijden.

De man drukte volgens de politie gelijk het gaspedaal in toen hij het stopteken kreeg. Op de A12 haalde hij levensgevaarlijke capriolen uit: hij reed 180 kilometer per uur, haalde auto's in via de vluchtstrook en ging soms vol op de rem staan. Ook voerde hij ondanks de dichte mist geen verlichting. "Alsof hij zich in een computerspel waande", zeggen betrokken agenten.

Politiewagens uit Arnhem en van de Landelijke Eenheid konden de man eveneens niet stoppen. Kort voor de grens reed hij met 100 kilometer per uur over het terrein van een tankstation. Agenten hadden daar de oprit naar de A12 geblokkeerd om te voorkomen dat de man weer de snelweg opreed, maar toen ze merkten dat hij niet van plan was om te stoppen, besloot de politie om hem verder te achtervolgen.

200 km/u

Uiteindelijk reed de Volkswagen Polo nog ruim dertig kilometer over de Duitse A3, waar ook dichte mist hing. Daar liepen de snelheden op tot 200 kilometer per uur. Toen de politie had besloten om de achtervolging te staken, ging de man plotseling op de rem staan en kon hij alsnog worden klemgereden. De bestuurder wilde nog vluchten over de snelweg, maar was daarmee te laat.

De man is vastgezet op een Duits politiebureau. Volgens de politie kan hij "vele, vele bekeuringen tegemoet zien".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl