Donny van de Beek tegen Panathinaikos
NOS VoetbalAangepast

Schorsing Klaassen biedt kansen voor Van de Beek

De concurrentie op het middenveld bij Ajax is zwaar, zo ondervindt Ajax-talent Donny van de Beek aan den lijve. Een basisplaats heeft de 19-jarige middenvelder een jaar na zijn debuut nog niet. "Ik klop op de deur", zegt Van de Beek.

Van de Beek begon het seizoen als basisspeler in de Europese wedstrijd tegen PAOK, stond ook tegen Willem II in de basis, maar moest daarna pas op de plaats maken. Na een sterk optreden tegen Panathinaikos en een goede invalbeurt tegen sc Heerenveen lonkt zijn tweede basisplaats van het eredivisieseizoen. Dankzij aanvoerder Davy Klaassen.

Van de Beek: ik klop op de deur

Klaassen is namelijk geschorst en Van de Beek is de aangewezen vervanger voor de aanvoerder. "De kans is groot", zegt Van de Beek. "Ik hoop dat de trainer voor me kiest. Het is bekend dat er veel middenvelders zijn, maar die kans moet een keer komen. En dan moet ik er staan."

Bosz: zag meteen dat hij kwaliteit heeft

Peter Bosz is in ieder geval enthousiast over de middenvelder. "Vanaf het moment dat ik hier kwam, zag ik meteen dat hij kwaliteit heeft", aldus Bosz vrijdag op de persconferentie. "Met kwaliteit bedoel ik dat hij dingen heel snel ziet. Hij is geen explosieve speler, geen sprinter, maar wel een snelle denker met een goede trap."

"In het begin speelde hij goed, maar op een gegeven moment ging het minder en dienden ook andere spelers zich aan", gaat Bosz verder. "De laatste tijd speelt hij uitstekend. Hij speelde goed tegen Panathinaikos en hij is ingevallen zoals ik het graag zie. Hij hielp het elftal en was beter dan zijn voorganger (Hakim Ziyech, red.). Dat zie je niet vaak."

Donny van de Beek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl