Alex Pastoor

Voormalig assistent Pastoor heeft geen rancune naar Feyenoord

"Alle ballen op Pogba." Het gonsde vorige week door Het Kasteel nadat Mathias Pogba voor Sparta in het veld kwam tegen Roda JC. De fysiek sterke spits bracht veel teweeg, maar is desondanks nog niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

"Ik denk dat een basisplaats nog te vroeg is. Je kunt zo'n speler beter inbrengen dan dat je hem er af moet halen", aldus Alex Pastoor. Volgens de trainer is de fysieke kracht van Pogba een meerwaarde in de selectie van de Rotterdamse club, dat verder vooral behendige aanvallers in de gelederen heeft. "Als je meerdere pijlen op je aanvallende boog kunt zetten, spreekt dat wel in je voordeel ja."

Vliegtuig Manchester

Naast de voetbalkwaliteiten van Mathias Pogba, gaat het toch ook vaak over zijn broer, Paul. Die van Manchester United. Komt hij binnenkort een keer langs op Het Kasteel? "Dat interesseert me echt geen pukkel. Het lijkt mij veel leuker als hij gewoon een vliegtuig klaarzet en wij daar een wedstrijd kijken; dat lijkt me zinvol. En dan kunnen we even laten zien hoe wij trainen."

Pastoor heeft nog geen balletje opgegooid. "Dat lijkt me nog wat te vroeg, laten we eerst deze Pogba maar eens goed op het paard zetten. Dan kijken we daarna wel verder."

Mathias Pogba, broer van Paul, op de bank in Groningen

Terug in De Kuip

Bij Pastoor en Sparta is de aandacht voorlopig gewoon gericht op Feyenoord, daar waar hij assistent-trainer was onder Gertjan Verbeek in 2008/2009. Dat was een roerige periode, waarin Verbeek op non-actief werd gezet.

"Het was een leerzame periode, maar voor de club Feyenoord was het ook een hele zwarte periode. Bij het plan van Peter Bosz om een topsportklimaat te creëren, werd een staf samengesteld waarvan ik vond en nog steeds vind dat die niet zo onaardig was. Maar klaarblijkelijk was er dat seizoen onvoldoende klimaat om met Verbeek door te gaan."

Van rancune om Feyenoords koppositie in de problemen te brengen wil Pastoor niets weten. "De stand doet er aan het eind van het seizoen toe, tussendoor nooit. Maar het lijkt me vanuit sportief, privé en zakelijk perspectief best handig om deze wedstrijd te winnen."

Want de Rotterdamse derby leeft, weet ook Pastoor. "Ik ben niet blind en doof, dus ik snap de sentimenten wel. Maar dat zijn niet de sentimenten die mij drijven. Ik wil het optimale presteren en dat moet tot zoveel mogelijk resultaat leiden." Te beginnen vanmiddag in De Kuip tegen Feyenoord.

Alex Pastoor en Gertjan Verbeek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl