Mickey van der Hart baalt nadat hij in de slotminuut op de lat heeft geschoten tegen Vitesse.
NOS VoetbalAangepast

Doelman Van der Hart mist geschiedenisboeken op een paar centimeter

Een paar centimeter scheidden hem van eeuwige roem. Diep in blessuretijd in het duel met Vitesse ging PEC Zwolle-keeper Mickey van der Hart bij een hoekschop mee naar voren. Alsof het zo moest zijn, kreeg hij de bal voor zijn voeten. De volley van de doelman stuitte via de grond echter tegen de onderkant van de lat. Geen doelpunt.

Van der Hart: als die bal erin gaat, sta je in de geschiedenisboeken

Na afloop besefte Van der Hart wat er had kunnen gebeuren: "Als die bal erin was gegaan, dan sta je in de geschiedenisboeken. En pak je een punt, wat misschien nog wel belangrijker is."

In plaats van eeuwige roem volgde een sprint over het hele veld naar zijn eigen doel, waar hij moest toezien hoe Nathan de 3-1 binnentikte.

Hansen

De gedachten gaan vanzelf terug naar de wonderlijke hakbal waarmee ADO Den Haag-keeper Martin Hansen vorig jaar zijn ploeg naast PSV zette. Van der Hart kent zijn klassiekers: "Die was nog mooier, denk ik", aldus Van der Hart. "Maar dan maak je dus de goal van het seizoen. Dit is ongelooflijk zuur om mee te maken."

Nu wil het geval dat PEC Zwolle dit jaar bijzonder moeizaam tot scoren komt. Kan Van der Hart misschien een oplossing bieden? "Als ik een echte goede spits was geweest, dan had hij erin gezeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl