NOS VoetbalAangepast

Cocu: tot winterstop alle hens aan dek

Cocu: tot winterstop alle hens aan dek

PSV snakt al weken naar rust. En dat is nooit een goede basis voor prestaties. Phillip Cocu telt zaterdag na de 0-0 bij Roda JC af naar het volgende rustmoment. "Het is tot de winterstop alle hens aan dek."

Een herhaling van zetten. Zo laat zich het interview met Cocu na de wedstrijd het beste vertalen. De vragen zijn hetzelfde ("waar gaat het mis?") als die na eerdere duels van de landskampioen dit seizoen en de antwoorden hebben dezelfde strekking. Het loopt simpelweg niet bij PSV.

"Ik heb vorige week ook gezegd: wij zullen in elke wedstrijd voor elk puntje moeten knokken. Dat is de situatie waar we in zitten. Het gaat niet makkelijk, het kost veel energie en kracht. Maar knokken zullen we komende week tegen Rostov doen, tegen Go Ahead Eagles en zeker tegen Ajax."

Eredivisieduels PSV met puntenverlies

28 augustus PSV FC Groningen 0-0
18 september PSV Feyenoord 0-1
1 oktober sc Heerenveen PSV 1-1
15 oktober PSV Heracles 1-1
5 november PSV FC Twente 1-1
19 november Willem II PSV 0-0
3 december Roda JC PSV 0-0

Net als Cocu zag Siem de Jong, die andermaal mocht starten, dat het niet soepel liep bij PSV. "Het was een moeilijke wedstrijd. Het lukte vandaag niet. Frustrerend. In de tweede helft staan ze op de zestien te verdedigen. Dan wordt het via de zijkanten de bal erin gooien. En dat deden we niet goed genoeg."

De Jong zag dat zijn broertje voor rust werd teruggefloten voor buitenspel en hij had daar zo zijn bedenkingen bij. "Volgens mij was het geen buitenspel."

Wij zien op de bank dat het geen buitenspel is.

PSV-trainer Cocu over een afgekeurd doelpunt

Cocu ging nog iets verder in op dat moment. "Natuurlijk ben je er boos over. Want het is een heel bepalend moment in de wedstrijd. Het is een geweldige actie, Luuk komt in de bal, gaat diep. Nou ja... wij zien op de bank al dat het geen buitenspel is."

De boosdoener is niet ver te zoeken. "Er staat een grensrechter voor om dat goed in de gaten te houden. Hij vlagt, en het doelpunt wordt afgekeurd. Maar dit kan wel de 1-0 zijn. En als het de 1-0 is, krijg je een andere wedstrijd. Dan staan we hier misschien met een heel ander gevoel. Ik weet: iedereen maakt fouten. Maar het kunnen wel belangrijke momenten zijn."

'Wij zien op de bank dat het geen buitenspel is'

'Misschien veranderen er nog dingen in je groep'

"Na Ajax komt er een winterstop. Dan heb je iets langer de tijd. Dan kun je weer gaan werken aan trainingen, kun je andere accenten leggen." Cocu vreest ook nog voor personele wijzigingen. "Misschien veranderen er nog dingen in je groep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl