Lewis Baker maakte de openingstreffer in het duel met PEC Zwolle, zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Eindelijk weer een overwinning voor Vitesse

Na zes wedstrijden zonder zege heeft Vitesse weer eens de volle buit gepakt. De Arnhemmers wezen in eigen huis PEC Zwolle eenvoudig met 3-1 terug.

Vitesse begon een tikkeltje voorzichtig aan het duel met PEC, maar gaandeweg de eerste helft werd het sterker. Toch was de eerste kans voor Zwollenaar Bart Schenkeveld, die in kansrijke positie de bal ver naast kopte.

Daarna was Vitesse aan zet. De 1-0 was van Lewis Baker. De Engelsman werd in de zestien meter aangetikt door Dirk Marcellis en benutte zelf de penalty. Het was al de zevende seizoenstreffer van de van Chelsea gehuurde middenvelder.

Zhang

Daarna was het tijd voor de Chinees Yunin Zhang, die speelde in plaats van de aan zijn lies geblesseerde Ricky van Wolfswinkel. In de 39ste minuut zag Zhang een treffer nog ten onrechte afgekeurd worden, omdat de grensrechter meende dat hij buitenspel stond.

Twee minuten later scoorde hij alsnog, met een kopbal uit een voorzet van Milot Rashica.

Henk Fraser en Ron Jans, beiden niet in de makkelijkste fase van hun carrière, voor de wedstrijd.

Op basis van de krachtsverhoudingen leek de tweede helft een formaliteit te gaan worden. Schenkeveld kon halverwege die tweede helft bij een corner volledig vrij binnenkoppen en dat leverde toch nog twintig minuten spanning op in Arnhem.

Bewogen slotfase

In blessuretijd was het nota bene PEC-keeper Mickey van der Hart, die met een volley uit een corner de lat raakte. Uit de tegenstoot maakte Nathan aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 binnen te lopen.

Na zijn treffer toonde de hevig geëmotioneerde Braziliaan een shirt met een boodschap voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia. Nathan verloor twee vrienden bij de vliegramp.