Alexis Sánchez juicht na zijn tweede doelpunt van de avond
NOS VoetbalAangepast

Sánchez schiet Arsenal naar tweede plaats

Arsenal heeft met een 5-1 uitzege op West Ham United de tweede plaats in de Premier League overgenomen van Manchester City, dat eerder vandaag met 3-1 verloor van koploper Chelsea.

Arsenal heeft drie punten minder dan Chelsea en een meer dan Liverpool. De nummer drie van de ranglijst speelt zondag tegen Bournemouth.

De Gunners namen met de actieve Sánchez in de hoofdrol gelijk het initiatief en het wachten was op de openingstreffer van de bezoekers. Toch kreeg Manuel Lanzini namens de Hammers de eerste grote kans, maar hij kreeg de bal niet langs doelman Peter Cech.

Mesut Özil scoorde aan de overkant na klunzig uitverdedigen wel. De Duitser kon eenvoudig binnen tikken op aangeven van Sánchez.

Arsenal bleef sterker, maar nam pas diep in de tweede helft afstand. Na een solo drukte Sánchez af uit een lastige hoek en niet veel later maakte de Chileen heel bekeken ook de 3-0.

Andy Carroll deed nog iets terug, maar daarna profiteerden Alex Oxlade-Chaberlian en weer Sánchez (heel fraai) van het open huis.

Spurs halen uit tegen Swansea City

Christian Eriksen viert de vijfde treffer van Tottenham Hotspur

Harry Kane en Christian Eriksen scoorden beiden twee keer in de 5-0 overwinning van Tottenham Hotspur op Swansea City. Heung-Min Son was de andere doelpuntenmaker voor de Spurs, bij wie Vincent Janssen door een blessure ontbrak.

Leroy Fer speelde de hele wedstrijd mee bij Swansea City.

Tottenham blijft met de overwinning in het spoor van de topvier. De ploeg heeft zeven punten minder dan koploper Chelsea en drie minder dan de nummer vier, Manchester City.

Leicester City leed een pijnlijke nederlaag op bezoek bij Sunderland: 1-2. Het is alweer de zevende nederlaag in veertien wedstrijden voor de verrassende kampioen van afgelopen seizoen.

Sunderland, de ploeg van Patrick van Aanholt, is door de overwinning geen hekkensluiter meer. Die plaats deden de 'black cats' over aan Swansea City.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl