Kim Kardashian en Kanye West
NOS NieuwsAangepast

Kanye is weer thuis bij Kim

Kanye West is weer thuis. De Amerikaanse rapper verbleef een aantal dagen in een ziekenhuis in Los Angeles nadat hij werd opgenomen met een zenuwinzinking. Volgens entertainmentwebsite TMZ kwam dat omdat hij de medicatie die hij slikt voor mentale problemen niet had ingenomen.

Het is onduidelijk of West de dosering van zijn medicatie had verlaagd of dat hij geen enkele pil meer slikte. Dat kwam wellicht door de beroving van zijn vrouw Kim Kardashian, zegt TMZ. Zij werd in oktober in Parijs bedreigd met een vuurwapen. West stopte toen zijn optreden in New York om naar haar toe te gaan. Hij annuleerde een paar shows en hervatte zijn tour een paar dagen later weer.

In de acht dagen dat West in het ziekenhuis verbleef, heeft hij zijn normale dosis medicatie weer gekregen van de doktoren. Daarom gaat het nu beter en heeft hij het ziekenhuis kunnen verlaten.

De ziekenhuisopname van de rapper kwam vlak nadat hij veel in het nieuws was geweest. Hij liep weg tijdens concerten en annuleerde optredens van zijn Amerikaanse tour.

De opmerkelijke acties van West begonnen na de beroving van Kardashian. Nadat hij die avond wegliep bij zijn concert, verliepen ongeveer twaalf concerten zonder incident, totdat hij op 22 oktober de Grammy's doorgestoken kaart noemde en The New York Post kapittelde om een interview met collega-rapper Jay Z. Die avond heeft hij niet meer gerapt, maar wel het publiek zijn visie op de Amerikaanse politiek uit de doeken gedaan.

Teleurgesteld

Dat optreden was niet het laatste waar fans teleurgesteld werden. Op 4 november stopte hij na een aantal nummers omdat hij last had van zijn stem en iets meer dan twee weken geleden besloot hij 25 minuten lang over de aanstaande president Trump te praten tijdens een concert. "Als ik had gestemd, dan was het op Trump geweest", zei West toen.

De laatste grillige actie, vlak voor zijn ziekenhuisopname, was twee weken geleden. In Sacramento had hij pas drie nummers gerapt toen hij stopte om te klagen over Facebook, Jay Z en Hillary Clinton. Ook zei hij dat het optreden van Beyoncé bij de MTV Awards doorgestoken kaart was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl