NOS NieuwsAangepast

Pakhuis in Californië vat vlam tijdens een feest: zeker negen doden

Zeker 9 doden bij brand in Oakland

Door een brand in de Amerikaanse stad Oakland in Californië zijn zeker negen mensen om het leven gekomen. De brand brak vanochtend uit in een pakhuis dat is omgebouwd tot wooncomplex voor kunstenaars. Daar was op dat moment een dancefeest met tussen de 75 en 100 aanwezigen aan de gang.

Volgens de lokale brandweer is het lot van 25 anderen nog onbekend. Onder hen zijn mogelijk buitenlanders. Autoriteiten vrezen voor hun leven. Op de Facebookpagina van het feest worden foto's geplaatst van mogelijke vermisten. Andere aanwezigen laten weten dat ze in orde zijn.

Veel mensen betuigen hun medeleven op de pagina. Zo zegt Elisabeth van Assum: "Ik vind het verschrikkelijk om wakker te worden en dit nieuws te lezen. (...) Geen woorden kunnen mijn gevoel beschrijven."

Andere mensen bidden voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

De brandweer heeft grote moeite om de brand te blussen, omdat het gebouw nog smeult. Volgens de brandweercommandant is het dak ingestort.

Het pakhuis heeft volgens de brandweer geen sprinklerinstallatie of brandalarm. In het gebouw zijn onder meer woningen met ateliers voor kunstenaars gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl